Tableta grafică – Ideală pentru Designerii Grafici


Designerii grafici, sau persoanele care se ocupă cu desenat și animat în general au nevoie ca rezultatul lor să fie cât mai aproape de ceea ce au în cap. Pentru că jobul lor este să ne ofere nouă, clienților o reprezentare vizuală a ceea ce am cerut. Și cum este foarte greu să desenezi cu mouse-ul este nevoie de ceva cu touch-screen. Din păcate ecranele touch-screen au și ele problemele lor. Trebuie să ai grijă ca nu cumva să apeși pe alte chestii în timp ce faci acel logo cerut. Așadar cea mai bună opțiune este tableta grafică.

Funcționează ca și un tablou

Ei bine, nu cred că termenul de tablou este cel mai potrivit. Dar întocmai ca pe un tablou iei pensula și pictezi. Excepție face faptul că folosești un creion special și nu ai nevoie de vopsea. Și nici nu ai nevoie de o tabletă nouă de fiecare dată. Este destul de simplu de folosit și este recomandată de foarte mulți graficieni.
Avantajul principal la o tabletă grafică este acela că doar creionul va scrie pe calculator. adică dacă ești obișnuit să desenezi cu mâna pe foaie atunci nu trebuie să te îngrijorezi că apeși ceva din greșeală. Pentru că tableta grafică va înregistra semnal doar de la creionul ei. Destul de utilă în foarte multe situații.

Ce tip de tableta grafica să aleg?

Ei bine, aici există 2 tipuri de tabletă grafică. cea cu ecran sau cea fără ecran. Cea cu ecran va avea un ecran pe care vei putea să vezi ce lucrezi, să vezi butoanele și orice altceva. Cea fără ecran funcționează ca și un mousepad, doar că mai diferit. Nu trebuie să tragi de 3 ori de mouse ca să ajungi în coltul ecranului. Dacă apeși pe coltul tabletei, vei da click direct în coltul ecranului de la calculator.
Este recomandat, dacă vrei să fii un designer grafic să iei o tabletă cu ecran. Dacă vrei doar să joci osu! osu! atunci poți lua una fără ecran deoarece este mai potrivită. Pentru osu! nuîți trebuie cine știe ce echipament. Chiar și o placa grafică integrată e bună.
Image by Steve Buissinne from Pixabay

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: