Tastatura mecanică – Pentru Jucătorii Serioși

Tastatura mecanică – Pentru Jucătorii Serioși

În ziua de azi este din ce în ce mai la modă să fii Gamer. Și pe bună dreptate. Nu poți trăi din a fi Gamer, dar este o metodă foarte bună și distractivă de a-ți petrece timpul liber. A nu se exagera totuși. Prea mult întotdeauna va duce la suprasaturație. Și astfel vei ajunge la concluzia că un anumit joc este rău, sau nu se merită jucat. În ultima vreme gamerii au început să aibă nevoie de echipament din ce în ce mai profesionist. Căști cu funcții speciale, mouse-uri cu sensibilitate și acuratețe mare, un calculator cu o placă video foarte bună și monitoare cu frecvență mare. Desigur, să nu uităm și de tastatură, este de preferat să fie mecanică și dacă se poate, cu multe luminițe și leduri multi-colorate. Așadar ce tastatura mecanică ar fi foarte bună pentru gaming?

Mai multe tipuri de tastatură mecanică

Diferența dintre tastaturile mecanice constă în tipul de contact pe care o are fiecare tastatură. De obicei acestea au un sistem mecanic care permite unei taste să fie înregistrată corect și fără greșeala. Cu alte cuvinte vei ști cu siguranță când ai apăsat o tastă sau nu. De cele mai multe ori vei auzi un sunet și vei simți cum tasta este apăsată până la capăt. Spre deosebire de tastaturile cu membrană, cele mecanice dispun de un switch, sau un mecanism cu senzor pentru fiecare tastă în parte.
Desigur, sunetul poate fi destul de deranjant pentru unii. Așa că tastatul sau jucatul într-o cameră în care cineva citește sau se concentrează să facă ceva ar fi o idee cam proastă. Prin urmare, dacă locuiești cu cineva și ai obiceiul da a te juca sau lucra până târziu de acasă, atunci nu ar fi o idee tocmai bună să folosești o tastatură mecanică.

Dar despre tastatura semi-mecanică?

După cum poți presupune este o combinație printre o tastatură mecanică. Adică simți un feedback tactil dat nu sunt contacte mecanice ca și tastaturile mecanice. Pot fi foarte bune pentru persoanele cu un buget mai restrâns. Sunt potrivite și pentru persoanele care preferă o tastatură mai silențioasă.
Dacă te interesează o tastatură mecanică cei de la Emag Și Vexio au niște modele foarte interesante. Poți da click aici pentru Emag și aici pentru Vexio.
Fotografie creată de Soumil Kumar, de la Pexels

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: