Windows pe SSD sau HDD? – Unde e mai Aproape?


O întrebare importantă pentru cei care vor să își instaleze windows-ul din nou este: Windows pe SSD sau HDD? Și pe bună dreptate. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje. Deci e bine de luat în considerare ambele variante deoarece există mai multe metode prin care poți obține un rezultat bun.

Windows pe SSD

Dacă instalezi windows pe SSD atunci vei beneficia de mai multă viteză. Deoarece SSD-ul scrie datele digital și nu mecanic precum HDD-ul. Este adevărat. Uneori poate fi destul de costisitor deoarece eficiența și viteza vin la un cost mai mare. Tocmai de aceea trebuie să îți faci decizia bine documentat.
Totuși nu este recomandat să umpli foarte tare SSD-ul. Dacă este mai plin de 60% atunci începe să își piardă din viteză. Cu alte cuvinte Nu este o opțiune tocmai ok pentru a-ți stoca o grămadă de fișiere și imagini. Este totuși în regulă să instalezi jocurile și programele acolo. Vor beneficia de un plus de viteză.

Windows pe HDD

Dacă nu ai un SSD este ok să îl instalezi și pe HDD deși nu va fi la fel de rapid. În schimb ai mai mult spațiu de stocare. Deci ai mai mult spațiu unde să îți stochezi tot ce ai tu nevoie. De la poze din galeria telefonului până la planul secret de investiție a banilor. Dar ține minte că e treaba ta să îți protejezi calculatorul de viruși și alte amenințări.
HDD-ul are o durată mai lungă de viață și este mai sigur decât un SSD. El scrie datele in mod mecanic, deci este mai vulnerabil decât un SSD la Impact fizic. SSD-ul e vulnerabil la forțele magnetice puternice. Cu alte cuvinte nu te juca cu magneții pe lângă calculator.

Deci Windows pe SSD sau HDD?

În opinia mea aș folosi ambele. Dar dacă trebuie să aleg doar una aș alege SSD-ul. Prefer viteza peste siguranță. Ideal este să ai Windows-ul pe SSD și restul lucrurilor pe HDD.
Articol scris de TImo


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: